Veliki požar između Splita i Omiša: Vatra blizu kuća

Veliki požar između Splita i Omiša: Vatra blizu kuća Previous item Pravo na pristup informacijama Next item Veliki požar kod Omiša pod...

Buknuo je požar oko 20:15 sati na Krilu Jesenice između Splita i Omiša, nekoliko desetaka metara iznad Jadranske magistrale, a vjetar ga brzo širi i vatrogascima otežava gašenje vatre koja je stigla i nadomak kuća.

Požar je izbio iznad kuća u Krilu, a gore borova šuma i nisko raslinje. Požar je krenuo svega nekoliko desetaka metara iznad magistrale, kazao je zapovjednik DVD-a Dugi Rat Pave Tomić portalu dalmacijadanas. Portal javlja da je u Krilu isključena struja i da se vatrogasci u starom selu Jesenice bore za kuće, a požar se širi prema Bujnicama i Mutograsu, gdje je velik broj kuća i šume, a gusto su zbijene.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavin kazao je da su na teren poslane sve raspoložive županijske vatrogasne snage da bi pomogle u gašenju tog požara, a s obzirom na to da je požar buknuo nakon 20 sati kad je već bio mrak kanaderi će gasiteljima na terenu moći pomoći tek ujutro. “Očekuje nas teška noć”, kazao je Glavina Slobdnoj Dalmaciji.